Colla gegantera barri Closa

Descripció

La colla gegantera del barri de la Closa de Montbrió del Camp està formada per dos gegants centenaris que representen un rei moro i una princesa cristiana. Aquests gegants van ser comprats l’abril del 1894 al poble veí de Riudecols a la fusteria de Jaume Solanelles, dit Magí. Tot i així el barri de la Closa té documentada l’existència de gegants des de 1814, en un dietari conservat de l’època, del veí i primer majoral dels gegants Pere Martí. D’aquells gegants es conserven els vestits de roba d’indiana. El Rei moro medeix 3,10 m i pesa 45 kg i la princesa 55 kg i 3 m.

La colla gegantera participa en tots els actes i festes que cada any tenen lloc al nostre poble. Els podeu veure ballar sempre a la plaça de la vila per la Festa Major d’estiu, per Sant Pere i per la Festa Major d’hivern, per Sant Antoni. A més d’altres actes en què són convidats. També participen en trobades i ballades geganteres fora vila, acompanyant a altres colles. Pel fet de ser centenaris han estat exposats tres vegades al Palau de la Virreina de Barcelona. Aquest passat 2014, la colla va celebrar el 200 aniversari de Gegants al Barri i va organitzar diferents actes commemoratius, entre els més rellevants una trobada de colles centenàries mores que va portar a Montbrió gegants tan importants com els del Pi, els Moros de Reus, els de Sitges, els de Lleida i els de Monistrol de Montserrat, tots centenaris. També es va editar un conte sobre la història dels gegants i del barri “El rei moro i la princesa”.

On i com fer-se soci?

Tothom qui tingui ganes de fer ballar els gegants o acompanyar-nos, serà benvingut. Només cal que es posi en contacte amb qualsevol membre de la colla per formar-ne part, com a ballador, graller o timbaler. No es paguen quotes de soci.

Contacte i informació

Podeu contactar amb nosaltres a través de:

Correu electr˛nic beli38_@hotmail.com
Correu electr˛nic @gegants.delaclosaę Ajuntament de Montbriˇ del Camp
Plaša de la Vila, 1 - 43340 Montbriˇ del Camp
Tel.: 977 826 010 - Fax: 977 826 502
ajuntament@montbriodelcamp.cat