Hist˛ria

Els primers vestigis històrics pertanyen a l’època ibèrica: monedes i restes de ceràmica. El món romà ha deixat també rastres: trossos d’àmfora, diversa ceràmica, vidres i joiells. La història documental comença amb la repoblació que es fa a partir de la reconquesta als musulmans el segle XII. La carta de població l’obtingué el cavaller Guillem de Jorba entre l’any 1146 i 1171, de mans de l’arquebisbe de Tarragona Hug de Cervelló.

Carrer de la Closa


És al segle XII quan es basteixen les muralles al nucli original del carrer de la Closa i al llarg dels segles XIV i XV es completa aquesta fortificació amb muralles i merlets pels quals els visuradors nomenats el 1407 pel rei Martí I l’Humà feliciten els habitants montbrionencs d’aleshores.

 

L’any 1622 rebé el títol de Vila i pertanyé a la Comuna del Camp fins a l’any de la seva extinció al segle XVIII. A partir de l’any 1449 fou Carrer de Barcelona juntament amb una cinquantena més de viles i ciutats de tot Catalunya a l’acollir-se a la protecció barcelonina per pacte de carreratge, amb tots els avantatges comercials i de defensa que això comportava.


ę Ajuntament de Montbriˇ del Camp
Plaša de la Vila, 1 - 43340 Montbriˇ del Camp
Tel.: 977 826 010 - Fax: 977 826 502
ajuntament@montbriodelcamp.cat