Gastronomia

Montbrió conserva avui dia, encara que en àmbits restringits, plats de la cuina ancestral, considerats relíquies gastronòmiques de l’àvia.

Podem destacar dintre d’aquesta rica varietat, l’enciam amb remesco, la coca amb recapte, l’arròs a la cassola de tros, la sopa amb brosses, el petaco, la truita amb trampa, el botifarrot, l’escalivada, el conill amb cargol dolços i coents, les faces sucant, les faves de gitano, les faves ofegades, el pa torrat amb tomaca, l’arengada salada i el raïm dolç de moscatell, entre d’altres.


Pel que fa a les postres, la coca d’ou, la coca de sucre, els bunyols de genoll, les torrades de Santa Teresa i el menjar blanc.

Cal esmentar així mateix, el moscatell de Montbrió, de gran renom arreu, vi dolç de licor que s’extreu dels raïms de moscatell i que acompanya les postres (dolços i fruita seca). Així mateix, servit ben fred, és un exquisit aperitiu.


El moscatell de Montbrió ha participat en certàmens éssent distingit amb els màxims reconeixements en molt diverses ocasions com a millor vi de licor dolç, dintre de la DO Tarragona, obtenint primers premis per la seva alta qualitat, fruit de l’aplicació de les més avançades tècniques en el conreu, combinades amb les sàvies pràctiques tradicionals i per la seva acurada elaboració.

També l’oli d’oliva, d’immillorable qualitat i baixa acidesa inclòs en la DO Siurana, ha guanyat ser reconegut i distingit amb primers premis en certàmens internacionals de tres continents, a Europa, Amèrica (EEUU) i Àsia (Xina) amb un prestigi cada cop més creixent dintre del món oleícola.


ę Ajuntament de Montbriˇ del Camp
Plaša de la Vila, 1 - 43340 Montbriˇ del Camp
Tel.: 977 826 010 - Fax: 977 826 502
ajuntament@montbriodelcamp.cat