El municipi

Montbrió del Camp és una vila que pertany a la comarca del Baix Camp, a les terres meridionals de Catalunya, situada al bell mig de la plana del Camp de Tarragona.

El municipi


Passeig de Nicolau

A uns 6 km. de la costa mediterrània, i a uns 5 km. de la serralada prelitoral catalana, l nucli urbà, amb 2500 habitants aproximadament, es troba a una altitud de 130 metres sobre el nivell del mar. Les rieres de Riudecanyes, de l’Ànima Blanca i d’Alforja travessen el terme municipal de muntanya a mar.

Gaudeix d’un clima temperat, típicament mediterrani, amb hiverns i estius suaus i benignes, i dies assolellats, diàfans i lluminosos. El fenomen meteorològic més característic és el vent del nord-oest, que aquí s’anomena serè, el qual neteja l’atmosfera fins a deixar-la d’un blau pur molt intens sense cap mena de pol·lució.

 

L’economia tradicional es basa en una rica agricultura de regadiu i secà. Els conreus principals són, en el secà, l’olivera, la vinya, els ametllers i els garrofers. Al regadiu, els avellaners, els presseguers, la verdura i altres fruiters. Destaquem la qualitat de l’oli d’oliva verge, així com també el moscatell de Montbrió, de gran renom, que s’extreu del cep d’aquesta varietat.

 


Un altre apartat en l’economia local és la indústria. Existeixen fàbriques dedicades a diversos sectors. També s’hi pot destacar l’activitat turística de la vila que, ran del turisme termal, propícia l’existència d’un complex balneari, establiments hotelers, turisme rural, residències casa de pagès i restaurants.

A tot això s’hi ha d’afegir una munió de professionals manuals i liberals de camps més diversos.

Documents relacionats:

PDF Guia d'informació municipal (Pdf, 1,23 Mb)

ę Ajuntament de Montbriˇ del Camp
Plaša de la Vila, 1 - 43340 Montbriˇ del Camp
Tel.: 977 826 010 - Fax: 977 826 502
ajuntament@montbriodelcamp.cat