Turisme

Una vila de la plana a descobrir

La vila de Montbrió del Camp pertany a la comarca del Baix Camp, situada al bell mig de la plana del Camp de Tarragona, entre la Mar Mediterrània i la Serralada Prelitoral. Una situació privilegiada que li dona un caràcter singular.

Davant les noves tendències turístiques, visitar la vila i el seu territori és una alternativa al turisme de sol i platja tradicional. Els visitants més viatgers amb inquietud i interès per apropar-se a la geografia que els acull trobaran a la nostra vila molts atractius que no els deixaran indiferents.

Passeig de Nicolau Hort del Baldrich

Patrimoni arquitectònic

Montbrió del Camp té una llarga història que ha deixat el seu testimoni ben visible en els carrers que conformen el Nucli Antic de la vila.

Conserva intacta l’estructura medieval amb la plaça de la Vila en el cor, i els carrerons que l’envolten. Trobem edificis de diverses tipologies constructives i diferents estils que ens parlen de l’evolució urbanística i arquitectònica de la vila.

En el nucli antic també trobem tres edificis religiosos que són un interesant patrimoni a conèixer: L’Església del Carme, la Parròquia de Sant Pere i l’Ermita de Sant Antoni

Arc Casa de la Vila Cal Reverté Cal Bassedas

Montbriart

Un esdeveniment artístic de primer ordre que es celebra el primer dissabte i diumenge de setembre, on el visitant passeja pels carrers de la vila tot gaudint d’una variada mostra d’arts on coneixereu els artistes i podreu descobrir el patrimoni arquitectònic de la nostra vila. Una experiència inoblidable per als amants de les arts plàstiques.

Vila de gegants

Montbrió té la singularitat de posseir cinc parelles de gegants que pertanyen als barris de la Closa, d’Avall, de Sant Antoni, al grup de Colònies i els populars Gargamel i Bruixa. Dues d’aquestes parelles estan catalogades dins el grup de gegants centenaris de Catalunya: són els del carrer de la Closa que daten de l’any 1814; i els del carrer d’Avall, que tenen uns 150 anys.

Aquests gegants, juntament amb un nombrós grup de nans, són l'exponent més remarcable de la festa popular montbrionenca. Les seves aparicions en les Festes Majors de Sant Antoni i de Sant Pere, i en esdeveniments rellevants són esperades per tothom, el seu ball està acompanyat de tradicionals tonades de gralla interpretades pel Grup de Grallers Locals

Vila rural amb producció d'oli i moscatell

Productes Cooperativa Agrícola

L’olivera és un conreu ancestral de la vila que produeix un oli d’excel·lent qualitat inclòs en la Denominació d’Origen Siurana, guardonat internacionalment. Montbrió es troba en el recorregut de la Ruta Cicloturística de l’Oli

També produeix el singular vi moscatell de Montbrió, vi dolç de licor que acompanya les postres dolces i la fruita seca. Prestigiat dins la DO Tarragona.

Visiteu la Cooperativa Agrícola que comercialitza el preuat “elixir d’or”, també el deliciós Moscatell, a més d’altres productes de proximitat de gran qualitat.

La Festa de l’Oi i el Moscatell que es celebra el 3r. dissabte de gener és el millor moment per a degustar els productes estrella de la nostra terra

 

Vila d'aigüest termals

Montbrió compta amb una estació d’aigües termals conegudes des de l’època romana. A l’actualitat hi ha un establiment termal (Hotel Termes-Montbrió) en actiu. Un establiment que a més compta amb els Jardins de l’Horta Florida, un jardí de caràcter romàntic obert al públic

Rutes a peu per un paissatge autèntic

Montbrió del Camp compta amb un entorn natural de gran riquesa i bellesa paisatgística. La seva situació a la plana del Baix Camp, entre el mar i les muntanyes, fa del seu territori un espai amable per a fer caminades a peu enmig d’una geografia natural i uns espais agrícoles autòctons.

Una experiència de coneixement del territori relaxant i a la mida de tota la família. Les rutes a peu tenen el seu epicentre a Montbrió del Camp. Des d’aquí podreu iniciar el camí i retornar per descansar i recuperar forces en els bons restaurants del centre de la vila.

Vila gastronòmica

La gastronomia dels restaurants de la vila aconsegueixen oferir un saborós equilibri entre tradició i modernitat gastronòmica i sempre amb productes de proximitat.

Les Jornades Gastronòmiques de la Fava i el Moscatell, que s’organitzen anualment al voltant de l’1 de maig, posen en relleu la qualitat d’aquests dos deliciosos productes de la nostra terra que es poden degustar als restaurants de la vila.

Ruta de rellotges de sol

Montbrió del Camp és un poble amb molts rellotges de sol, més d’una dotzena de peces històriques i contemporànies, que demostren que el patrimoni gnomònic és ben viu a la vila, des del segle XVII fins a l’actualitat.


© Ajuntament de Montbrió del Camp
Plaça de la Vila, 1 - 43340 Montbrió del Camp
Tel.: 977 826 010 - Fax: 977 826 502
ajuntament@montbriodelcamp.cat