Ruta de l'oli

Ruta ciclouturista de l'oli

Montbrió del Camp es troba dins de la ruta ciclouturística de l'oli.

La Ruta recorre set viles productores d’oli: Reus, Riudoms, Montbrió del Camp, Vilanova d’Escornalbou, Mont-roig del Camp, Cambrils i Vinyols i els Arcs.

L’oli és un dels productes agrícoles més destacats del Baix Camp. Elaborat principalment amb oliva arbequina, dona un producte singular i d’una qualitat excel·lent. Suavitat, complexitat, elegància i un punt picant en el seu sabor fan del nostre oli d’oliva verge extra un autèntic tresor de la gastronomia i una font de salut.

El recorregut que us presentem vol mostrar com i on es conreen les oliveres de les que en sortirà un dels olis d’oliva verge extra d’arbequina més apreciats del món amb la Denominació d’Origen Protegida Siurana.

 
Olives arbequines

La Ruta Cicloturística de l’Oli recorre set viles productores d’oli en un itinerari que és circular i per tant pot començar i acabar a Montbrió del Camp. Durant el recorregut gaudireu del paisatge agrícola d’aquest entorn, un paisatge suau i amable, rural i mediterrani. A més a més de camps d’oliveres també pedalareu entre agradables conreus d’horta, avellaners i garrofers, típics del Baix Camp.

En la vostra parada a Montbrió del Camp hi trobareu la Cooperativa Agrícola que comercialitza la producció d’oli de la vila mereixedor de diversos premis nacionals i internacionals; podreu fer la Ruta dels Rellotges amb una guia geolocalitzada, podreu passejar per la Ruta pel Nucli Històric de la vila amb un ric patrimoni arquitectònic i podreu fer la Ruta guiada per l’univers creatiu de l’artista Josep Piqué. I podreu descansar i recuperar forces en els bons establiments hotelers i en els restaurants del centre de la vila.

I a partir de Montbrió del Camp, el vostre camí us pot portar a altres punts d’interès com els edificis modernistes de Reus, la casa nadiua de Gaudí a Riudoms, el casc antic de Vinyols, les torres de guaita de l’Arbocet, les cases senyorials de Vilanova d’Escornalbou, el Mas Miró o alguna barraca de pedra seca de Mont-roig o la vila marinera de Cambrils, entre molts altres.

 
  https://ca.wikiloc.com/rutes-btt/ruta-de-loli-42680116

ę Ajuntament de Montbriˇ del Camp
Plaša de la Vila, 1 - 43340 Montbriˇ del Camp
Tel.: 977 826 010 - Fax: 977 826 502
ajuntament@montbriodelcamp.cat