Procés participatiu 2019

El diumenge 14 d’abril es va fer la votació final del procés participatiu. Aquesta va ser mitjançant un treball participatiu en grups, en l’anomenat ”Consell de la Vila”, en la que per consens s’havia de decidir quines de les 11 propostes finalistes serien les elegides.

La jornada va començar a les sis de la tarda i la va dirigir i dinamitzar la tècnica de joventut Marta de Mora. Primer es va fer una explicació de les 11 propostes finalistes per part de l’alcalde i regidors, en les propostes proposades per la ciutadania, i pels representants de l’AMPA de l’escola Josep M Soler, el Club Esportiu Montbrió i pel Armats, per les propostes que ens van arribar de dites entitats.

Resultats pressupost participatiu Resultats pressupost participatiu


Seguidament es van formar 6 grups de treball de 10 persones cada grup per tal de debatre i decidir quines propostes eren les elegides. Es va donar 20 minuts per tal de realitzar aquesta tasca. Es va demanar si la suma de les propostes podia superar lleugerament l’import de 30.000 € i es va acceptar.

Resultats pressupost participatiu Resultats pressupost participatiu
Resultats pressupost participatiu Resultats pressupost participatiu


Després un representant de cada grup va defensar les propostes escollides per cada grup, les quals van ser:

Grup 1: Pèrgoles pati escola, àrees recreatives a l’escola, millores al camp de futbol, parc de salut i cuirasses pels armats. (30.500 €)
Grup 2: Pèrgoles pati escola, àrees recreatives a l’escola, millores al camp de futbol, cuirasses pels armats i adaptar carrers (parcial). (30.500 €)
Grup 3: Pèrgoles pati escola, parc infantil al Baldrich, parc de salut i cuirasses pels armats. (30.376 €)
Grup 5: : Pèrgoles pati escola, àrees recreatives a l’escola, parc infantil al Baldrich i parc de salut. (30.376 €)
Grup 4 i 6: Pèrgoles pati escola, àrees recreatives a l’escola, millores al camp de futbol i parc infantil al Baldrich. (31.376 €)

Resultats pressupost participatiu Resultats pressupost participatiu
Resultats pressupost participatiu Resultats pressupost participatiu
Resultats pressupost participatiu Resultats pressupost participatiu


A continuació cada persona mitjançant una papereta va votar el conjunt de propostes proposades per cada grup, es va constituir la mesa per tal de fer el recompte amb la persona més gran i més jove de la sala i el resultat va ser:

Proposta grup 1: 16 vots
Proposta grup 2: 10 vots
Proposta grup 3: 4 vots
Proposta grup 5: 9 vots
Proposta grup 4 i 6: 27 vots
Vots nuls 3.

Resultats pressupost participatiu Resultats pressupost participatiu


Per tant, les propostes guanyadores han sigut, per un import de 31.376€:

- Posar pèrgoles a l'Escola
- Crear àrees recreatives a l'Escola
- Millores al camp de futbol
- Parc infantil a l'Hort del Baldrich

Des de l’Ajuntament ja s’informarà del procés d’execució d’aquestes propostes guanyadores i volem agraïr-vos la vostra col·laboració per tal de fer possible aquest procés participatiu.

Resultats pressupost participatiu Resultats pressupost participatiu

El passat mes de desembre es va iniciar el procés participatiu.

La primera fase era la de fer propostes. Hi van participar 91 persones que van fer 194 propostes, aquestes es van analitzar i es van classificar per grans àrees. A continuació es van eliminar les que superaven l’import de 30.000 €, les que eren difícils de valorar i les que estaven repetides. Finalment van quedar seleccionades 63 propostes per la fase de la primera votació.

D’aquestes, cada participant en podia votar tres, van votar 289 persones i el resultat de les 11 més votades s’exposa a continuació. Havien de ser 10 però la 10a i l’11a van empatar a vots.

CONSELL DE LA VILA

Què és el consell de la vila?
És un taller participatiu on tothom hi està convidat, s’exposaran les 11 propostes finalistes, després es farà un treball per tal d’arribar a un consens i escollir les propostes guanyadores del procés participatiu, on la suma dels seus imports no superi l’import destinat de 30.000 €.

Qui pot participar al Consell de la Vila?
Les persones empadronades a Montbrió del Camp i majors de 16 anys.

On i quan es durà a terme?
- el dia 14 d'abril
- a les 18h
- a la Sala Polivalent de la Casa de Cultura

S’exposaran les 11 propostes finalistes i es farà un treball participatiu per tal que entre tots els participants del consell decideixin per consens les propostes guanyadores, on la suma dels imports no superi els 30.000 €, que són els destinats al procés participatiu.

Es convida a tothom i a totes les entitats a participar al Consell de la Vila on es farà la votació final per tal de decidir les propostes guanyadores.

Documents relacionats:

PDF Butlleta votació final (Pdf, 260 Kb)

El passat mes de desembre es va iniciar el procés participatiu.

La primera fase era la de fer propostes. Hi van participar 91 persones que van fer 194 propostes, aquestes es van analitzar i es van classificar per grans àrees. A continuació es van eliminar les que superaven l’import de 30.000 €, les que eren difícils de valorar i les que estaven repetides. Finalment han quedat seleccionades 63 propostes per la fase de la primera votació.

Davant de l’allau de propostes el procés de valoració s’ha allargat respecte el programat.

QUI POT VOTAR?
Les persones empadronades a Montbrió del Camp i majors de 16 anys.

COM S'HA DE VOTAR?
Es poden votar un màxim de 3 propostes de les 63 propostes i cada persona podrà votar només un cop. S'haurà de posar el DNI per a comprovar que s'està empadronat.

QUAN ES POT VOTAR?
Del 15 al 25 de gener de 2019.

A ON ES POT VOTAR?

Presencialment en unes urnes que trobareu a:
L'AJUNTAMENT EN HORES D'ATENCIÓ AL PÚBLIC
Matins de 10 a 14h i les tardes del dilluns i dijous de 17 a 20h
LA BIBLIOTECA DR. MARC RIBAS I MASSÓ EN HORARI D'OBERTURA
Matí: el dimarts de 9:30 a 13:30h i totes les tardes de 15:30 a 19:30h

ON-LINE
Enviant un correu electrònic a pparticipatiu@montbriodelcamp.cat fent-hi constar el DNI i els números de les tres propostes votades. Totes les propostes estan enumerades.

Documents relacionats:

PDF Butlleta votació propostes (Pdf, 980 Kb)

Votació final:

De totes les propostes s’escolliran les 10 propostes més votades, en cas que no esgotin el pressupost s’escolliran les propostes successives fins a esgotar el pressupost. Aquestes propostes escollides passaran a la votació final.

Les propostes finalistes es treballaran i es documentaran per tal de poder-les presentar i donar-les a conèixer. La difusió de les propostes finalistes es farà pels mitjans habituals de comunicació.

Seguidament es farà una jornada participativa anomenada “el consell de la vila” en la que es presentaran les propostes finalistes, es debatran i s’hauran d’escollir la quantitat de propostes que la suma dels seus imports no superi l’import destinat (30.000 €). La votació serà dinàmica i participativa.

Us animem a participar en aquesta votació de les propostes!!!!

D’acord amb allò que s’estableix a la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de caràcter personal i la seva legislació de desenvolupament, l’Ajuntament de Montbrió del Camp informa que les dades de caràcter personal facilitades, s'incorporaran a un fitxer gestionat per aquesta entitat pel correcte funcionament de la votació. El titular consent expressament el tractament de les seves dades, amb la finalitat que l’Ajuntament pugui atendre els objectius indicats. El consentiment anteriorment atorgat és revocable i podreu exercir els vostres drets d’accés, rectificació, oposició i cancel·lació adreçant-vos per correu ordinari a, Ajuntament de Montbrió del Camp, Plaça de la Vila 1, o bé a través del correu electrònic: protecciodades@montbriodelcamp.cat.

Pressupost participatiu roll-up

L'Ajuntament de Montbrió del Camp obre un procés participatiu per permetre que la ciutadania decideixi sobre els pressupostos municipals.

Aquesta iniciativa forma part de les polítiques de Govern Obert, amb l'objectiu de promoure i implicar la ciutadania en la presa de decisions sobre el destí d'una part dels recursos públics, mitjançant un sistema de participació. Està dirigit a les persones de Montbrió del Camp, majors de setze anys, perquè proposin i decideixin a què es destinen 30.000 euros.

 

Procediment:

Fase 1. El termini per presentar propostes s'inicia el dia 10 de novembre i es tancarà el dia 18 de novembre. Les propostes es podran fer efectives presencialment als punts de recollida, a l'Ajuntament en horari d'atenció al ciutadà, a la Biblioteca o per mail fent-hi constar el nom, DNI i les propostes a: pparticipatiu@montbriodelcamp.cat.

Fase 2. Valoració de les propostes per una comissió tècnica.

Fase 3. Presentació de les propostes valorades.

Fase 4. votacions de les propostes, del 4 al 12 de desembre a l'Ajuntament en horari d'atenció al ciutadà i a la Biblioteca en horari d'obertura.

Fase 5. Presentació de resultats i votació final (abans que s'acabi el 2018).

Pots entregar la papereta els següents dies:

PRESENCIALMENT
Ajuntament i biblioteca, en horari d'atenció al ciutadà, del 12 al 19 de novembre (inclòs)

ALS PUNTS DE RECOLLIDA
10 novembre, 12h-14h, Plaça de Catalunya
11 novembre, 12h-14h, Plaça de la Vila
17 novembre, 12h-14h, Capelleta
18 novembre, 12h-14h, Plaça de Sant Antoni

ON-LINE
pparticipatiu@montbriodelcamp.cat, fent-hi constar el nom, DNI i les propostes

Documents relacionats:

PDF Díptic informatiu (Pdf 2,67 Mb)
PDF Bases procés participatiu (Pdf, 102 Kb)
PDF Guió procés participatiu (Pdf, 105 Kb)
PDF Butlleta proposta per imprimir (Pdf, 2,24 Mb)

© Ajuntament de Montbrió del Camp
Plaça de la Vila, 1 - 43340 Montbrió del Camp
Tel.: 977 826 010 - Fax: 977 826 502
ajuntament@montbriodelcamp.cat