Cal Ramon Folch

Cal Ramon Folch
Carrer d'Avall, 7
Any de construcció: 1874 

Arquitectura

Segons la tradició oral, aquesta casa va ser una de les primeres del carrer d'Avall, fet que es pot contrastar amb la troballa d'una rajola quan es feien unes reformes a la casa, on hi havia una inscripció amb la mateixa data de 1700. Així doncs l'actual data que apareix a la dovella central de la portalada, 1874, és posterior a la construcció de la casa.

Tot i que exteriorment la casa està arrebossada i arreglada, a l'interior es pot observar encara el celler sense paviment, amb terra de sorra i parets de pedra de l'època. Es conserva un safareig, cups de vi i oli (actualment tapats) i menjadores per les bèsties. La casa del costat era el paller d'aquesta casa. També hi ha una petita font, que es diu que va ser de les primeres del carrer d'Avall. Destaquem com a fet arquitectònic curiós l'alineació de la façana que sobresurt de la resta de les cases del carrer.

Hist˛ria

El nom de la casa, porta el mateix nom que una de les mines més antigues de Montbrió: mina de la Riera o del Pontoni, perquè sortia a la seva propietat i perquè ell mateix, Miquel Folch Folch dit Pontoni, havia estat president de les mines i també il·lustre jutge de pau durant els anys 1883-1885.

Actualitat

Amb aquesta, ja són 4 generacions familiars que han viscut a la casa.

Actualment la casa és propietat del Ramon Folch Espasa.

IncidŔncia via p˙blica Fitxa patrimoni (Pdf, 1,10 Mb)

ę Ajuntament de Montbriˇ del Camp
Plaša de la Vila, 1 - 43340 Montbriˇ del Camp
Tel.: 977 826 010 - Fax: 977 826 502
ajuntament@montbriodelcamp.cat