Casa Persèfone (antic Cal Vidal)Carrer de la Closa, 2
Data de construcció: segle XVIII


 

Arquitectura

Casa construïda el segle XVIII i acabada a l’any 1792 d’acord amb l’escut de la façana. Es dedueix que els fonaments estan sobre antigues construccions medievals.

Història

Les obres foren encarregades per familiars del llinatge tarragoní dels Montserrat, el genearca dels quals fou Guillem de Montserrat. El seu escut, amb les muntanyes de Montserrat i la serra el podem veure damunt la portalada, així com en el mosaic típic del segle XVIII que se situa damunt la porta que, dins l’entrada, dóna pas a les dependències de la casa. Aquesta família va fer una important aportació per poder baixar l’aigua cap al poble des de la Font d’en Segura i després de la Mina de Sant Antoni, fet que donà el nom de carrer del Rec al carrer on es troba la casa.

A mitjans del segle XIX la casa fou adquirida per Antoni Vidal Gené, fill de Vinyols, home de caire intel·lectual, que durant els anys 1872 a 1883 ocupà els càrrecs de Tinent d’Alcalde, Alcalde i Jutge de Pau a l’Ajuntament de Montbrió del Camp.

Actualitat

A principis del segle XXI la casa fou adquirida, restaurada i remodelada per la família Medico-Piqué. Actualment la cassa és propietat de Francesc Solà i Lurdes Magriñà.

Fitxa patrimoni (Pdf, 485 Kb)

© Ajuntament de Montbrió del Camp
Pl de la Vila, 1 - 43340 Montbrió del Camp
Tel.: 977 826 010 - Fax: 977 826 502
ajuntament@montbriodelcamp.cat