Dia Internacional de les Dones

Dia Internacional de les Dones

Dia Internacional de les Dones

09/03/2020

CERCAVILA LILA i Pintada Violeta a Montbrió del Camp.

Dia 8 de Març 2020. Dia Internacional de les Dones

Montbrió del Camp és vila de gegants i gegantes i compta amb una xarxa d’associacions dinàmica i activa. Aquest 8 de Març s’han conjurat per a participar plegades en un acte unitari i mixt que ha tingut tres focus: la plaça de la Vila, el Nucli Antic i el passeig Nicolau.

A la plaça de la Vila s’ha fet la plantada de totes les fèmines del seguici festiu i popular. Hi han estat la Geganta Pinxade la Colla del Carrer d’Avall, la Princesa Cristiana, de la Colla del carrer de la Closa, la més antiga de la vila, la Geganta Montserratde la Colla de Sant Antoni, la Mandinga, de la Colla de les Colònies, la Bruixade la Colla de Diables i la Dona, l’Àvia i la Nenade la colla de nans del carrer del Rec. Les Gralleres de la Vila hanacompanyat la Cerca Vila Lila amb noves melodies especials per aquesta diada.

Per altra banda, molts dels assistents lluïen una samarreta dissenyada de forma especial per aquest 8 de Març 2020. Una samarreta on es pot veure una eloqüent fotografia conservada a l’Arxiu Municipal, a través de la qual es vol fer un homenatge a totes les dones treballadores i, en especial, a les dones del món rural, que porta el lema Som dones de la terra!

L’acte central ha tingut lloc a la Plaça de la Vila davant de l’Ajuntament on s’han llegit diversos textos de reflexió feminista per part de membres de l’Associació de Dones, de dos homes rapsodes montbrionencs, de la bibliotecària i de l’arxivera, de diverses dones de l’Espai Jove i d’un nen i una nena, així com també s’ha llegit el Manifest Institucional 2020 que ha anat a càrrec de les Regidores. Destacar que la plaça estava plena de gom a gom on totes les generacions hi eren presents.

La fotografia de grup amb el hashtag IGUALTAT BAIX CAMP, ha donat pas a la Cerca Vila pel Nucli Anticdel poble per acabar al passeig Nicolau on s’ha pintat de violeta un banc i on s’ha convidat tothom aun vermut reivindicatiu ofert per la Cooperativa Agrícola de Montbrió del Camp, una acció que ha anat a càrrec del’associació Els Merlets.

A Montbrió del Camp el 8 de Març és de totes i tambéde tots!

 
Dia Internacional de les Dones Dia Internacional de les Dones Dia Internacional de les Dones
Dia Internacional de les Dones Dia Internacional de les Dones Dia Internacional de les Dones

© Ajuntament de Montbrió del Camp
Plaça de la Vila, 1 - 43340 Montbrió del Camp
Tel.: 977 826 010 - Fax: 977 826 502
ajuntament@montbriodelcamp.cat