Actuació a l’Hort del Baldrich

Actuació a l’Hort del Baldrich

Actuació a l’Hort del Baldrich

06/07/2023

El passat cap de setmana s’han iniciat treballs de millora al parc Hort del Baldrich.

La primera actuació s’ha hagut d’executar amb urgència per facilitar les activitats programades durant la festa Major. Consisteix en l’execució de la primera etapa de la tala d’exemplars morts a on s’han comptabilitzat fins a 18 soques totalment seques. Es valora la possibilitat de deixar algunes soques degudament condicionades com a refugi de fauna i biodiversitat.

Aquesta intervenció ràpida ha estat motivada principalment per reduir el risc de propagació de plagues secundàries amb alguns barrinadors de la fusta cap a altres arbres debilitats. Un altre motiu és per limitar el risc de trencament de branques, per ara encara incipient.

Per alleugerar l’estrès hídric que està patint aquella arbreda en la zona d’ús públic es valora la possibilitat d’aplicació del pla de regs d’emergència com s’havia fet en anys anteriors però que la sequera persistent i l’escassedat d’aigua han fet retardar aquest any a l’espera de pluges. Amb el pla de reg d’emergència es realitzarà un reg superficial per inundació amb cisterna quan les condicions de dèficit hídric de les plantacions ho requereixi i mentre no augmentin les restriccions.

L’aigua utilitzada provindrà del pou situat en aquesta finca i es tracta d’aigua no potabilitzada apte per al reg.

Aquestes actuacions formaran part del pla de recuperació i millora que s’està dissenyant pel manteniment i ús d’aquests magnífics parcs que s’han estat habilitant en els darrers anys.

 
Actuació a l’Hort del Baldrich Actuació a l’Hort del Baldrich
Actuació a l’Hort del Baldrich Actuació a l’Hort del Baldrich

© Ajuntament de Montbrió del Camp
Plaça de la Vila, 1 - 43340 Montbrió del Camp
Tel.: 977 826 010 - Fax: 977 826 502
ajuntament@montbriodelcamp.cat